VRAAG EN ANTWOORD - coverband Backstage

VRAAG EN ANTWOORD

Treedt BACKSTAGE in heel Nederland op?

Een groot gedeelte van Nederland hebben we al voorzien van live muziek. Van Limburg, Noord-Brabant, Utrecht, Overijssel, Gelderland tot aan Zeeland en Zuid-Holland.

Maar ook Belgie doet mee.


Heeft BACKSTAGE een eigen geluidsinstallatie (PA) ?

BACKSTAGE werkt al jaren samen met een professioneel bedrijf dat er voor zorgt dat onze live muziek perfect wordt uit versterkt. De kosten van de PA zijn verrekend in onze offertes. Maar als u een evenement organiseert waar reeds een geluidsset aanwezig is waarvan wij gebruik kunnen maken dan kan dat ook. De offerte zal dan lager uitvallen. Om te checken of de geluidsset voldoet aan onze eisen verwijzen wij u naar de STAGEPLAN-PRIKLIJST.


Hoe is de indeling van een avondje BACKSTAGE?

Ook de indeling van de avond is afhankelijk van uw wensen. In de meeste gevallen spelen wij 4 set van ongeveer 50 minuten met tussendoor 10 minuten om even op adem te komen. Maar 3 sets van ongeveer een uur en tussendoor een kwartiertje pauze is ook mogelijk.

De eerste set is vaak wat rustiger. Uw gasten krijgen de gelegenheid rustig binnen te komen. In de tweede set zullen de voetjes al vaker van de vloer komen. In de laatste 2 set s gaan we lekker los met feestmuziek en dance-classics.


Hoeveel tijd heeft BACKSTAGE nodig om op te bouwen?

In principe hebben we een kleine 2 uur nodig om alles te installeren. Daarbij komen de geluidstechnici voorafgaand aan de bandleden. Zij hebben ongeveer een uur nodig om de basis van de PA op zijn plaats te zetten en aan te sluiten.

Daarna komen de leden van de band met hun instrumenten. Na een klein uur van opbouw en soundcheck staan wij dan te popelen om van start te gaan. In veel gevallen is het echter wenselijk om tussendoor een moment van stilte te houden omdat het niet prettig is dat wij nog met de soundcheck bezig zijn terwijl uw gasten al binnenkomen. Bij een startijd van bijvoorbeeld 21:00 uur zullen de geluidstechnici dan ook in de meeste gevallen om 18:00 uur aanwezig zijn. Heeft u bijvoorbeeld voorafgaand aan het feest een bruidsdiner in de zelfde ruimte dan zullen we hierover tevoren goede afspraken moeten maken om de hinder van het opbouwen tot een minimum te beperken.


Heeft BACKSTAGE ook eigen verlichting ?

BACKSTAGE heeft voldoende (sfeer)verlichting bij zich om het podium, de band en het voorste gedeelte van een eventuele dansvloer uit te lichten. Daarnaast hebben we bewegende lichteffecten voor een gezellige sfeer in de zaal. Ook beschikken we over een nevelmachine waarmee de beleving van het feest nog intenser wordt. Deze machine wordt echter niet in alle accommodaties toegestaan.


Hoeveel ruimte heeft BACKSTAGE nodig ?

Ondanks dat we een forse band zijn van 10 personen, schikken we ons naar de omstandigheden. Zo staan we geregeld in een kleine kroeg of in een hoekje van een feestzaal. Maar natuurlijk komen wij het best tot ons recht als we enigszins de ruimte hebben. We kunnen dan wat vrijelijker bewegen en meer interactie met ons publiek realiseren. Een ruimte van 15 a 16 m2 (3×5 of 4×4) is wel een beetje de minimummaat. Groter mag natuurlijk. Wij voelen ons thuis op een podium maar met alle voetjes aan de vloer spelen wij net zo lekker.


Waar en wanneer zouden we een keer vooraf naar BACKSTAGE kunnen komen luisteren ?

Om een indruk van ons te krijgen kunt u natuurlijk altijd naar een van onze openbare optredens komen kijken. Deze staan altijd vermeld op onze site. In sommige gevallen kunnen we ook regelen dat u een blik komt werpen op een besloten feest, maar dat is natuurlijk altijd in overleg met onze opdrachtgever. Daarnaast bent u altijd welkom op een van onze repetitie-avonden. Die vinden plaats op donderdagavonden (20:30 – 23:00 h) in een oefenruimte nabij het centrum van Tilburg. Neem hiervoor tevoren even telefonisch contact met ons op.


Speelt BACKSTAGE volgens een vaste setlist of is er mogelijkheid voor verzoekjes ?

In principe spelen we altijd volgens een van te voren vastgestelde setlist. Dit doen we om de opbouw van de avond en de voortgang zo min mogelijk te verstoren. Als opdrachtgever kunt u wel uit onze playlist voorkeur-nummers aangeven die we dan in de setlist zullen opnemen. Voor bruiloften is er natuurlijk altijd een mogelijkheid om een openingsnummer of speciale afsluiting als verzoek door te geven. Zit deze nog niet in onze playlist dan zullen we die, indien tijdig doorgegeven, in gaan studeren.

Verzoekjes tijdens het optreden zullen we ter plaatse beoordelen of ze op dat moment geschikt en/of speelbaar zijn.


Zorgt BACKSTAGE in de pauzes voor achtergrondmuziek ?

Indien gewenst kunnen wij (zonder meerkosten) in onze pauzes mechanische muziek laten doorspelen om geen stiltes te laten vallen. Deze muziek past in de stijl die wij die avond ten gehore brengen. Het volume wordt gereduceerd zodat uw gasten ,die moe zullen zijn van het vele dansen, in onze pauzes even op adem kunnen komen en bij kunnen kletsen.

Optioneel is het mogelijk om tegen een kleine meerprijs gebruik te maken van onze DJ combinatie. Een muzikale samensmelting van verschillende genres. De DJ opent het feest en vervolgens zal de band het gaan overnemen. Zodra de band toe is aan een pauze neemt de DJ het over. De sfeer komt er nog meer in en als de band weer klaar staat om te spelen smelt het nummer samen, zodat er geen stilte valt. Een grote feestact !


Kan de installatie van BACKSTAGE gebruikt worden voor toespraken, voordrachten etc. ?

Vanzelfsprekend kan gebruik worden gemaakt van onze microfoons ten behoeve van toespraken en/of voordrachten. Onze voorkeur gaat er naar uit dit te plannen in een van onze pauzes. Om een en ander soepel te laten verlopen is het handig deze momenten tevoren met ons te bespreken. Het inpluggen van Ipad’s , mp3’s of smartphones in onze installatie om muziek af te spelen, kan in overleg, afhankelijk van de aansluitingen.


Is er een BACKSTAGE stageplan digitaal beschikbaar?

Jazeker. Het stageplan is gemaakt in PDF formaat en is via deze link te bekijken en eventueel te downloaden.

naar boven